Waarmee wij u helpen
Ons advies:
Houd de zaag scherp!
Het opzetten en onderhouden van een voedselveiligheidshandboek kan een uitdaging zijn. Maar het is van essentieel belang voor de voedselveiligheid en kan u helpen bij het voldoen aan de wet- en regelgeving. Enkele algemene tips en richtlijnen voor het opzetten en onderhouden van een dergelijk handboek:
- Bepaal welke processen en activiteiten in uw handboek worden opgenomen en welke normen en standaarden van toepassing zijn.
- Stel een team samen dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, implementatie en onderhoud van het handboek.
- Analyseer de risico’s van elk proces en elke activiteit om mogelijke voedselveiligheidsgevaren te identificeren.
- Ontwikkel procedures en instructies om de geïdentificeerde risico’s te beheersen en te monitoren.
- Controleer regelmatig of de procedures en instructies worden nageleefd en of de doelen bereikt worden.
- Houd alle medewerkers die betrokken zijn bij het proces op de hoogte van de procedures en instructies die zijn vastgelegd in het handboek.
- Herzie en werk het handboek regelmatig bij om actueel te blijven en te blijven voldoen aan de geldende normen en standaarden.
Wij helpen u graag
We kunnen het volgende voor u beteken:
- Implementeren en onderhouden van uw voedselveiligheidshandboek (GFSI) standaarden en overige standaarden/keurmerken)
- Ondersteunen of totaal ontzorgen bij het opzetten/ uitvoeren van HACCP-studie voor uw producten, processen en diensten
- Begeleiding naar certificering
- Uitvoeren van interne en leveranciersaudits
- Leveranciersbeoordelingen & -audits Leveranciersbeheer
- Analyseren en opvolgen van de directierapportage of -beoordeling
- Food defense en voedselfraude-analyse
- Contextanalyse en stakeholdersanalyse
- Voedselveiligheidscultuurplan opstellen
- Trainingen en coaching
Wij helpen u graag
We kunnen het volgende voor u beteken:
- Implementeren en onderhouden van uw voedselveiligheidshandboek (GFSI) standaarden en overige standaarden/keurmerken)
- Ondersteunen of totaal ontzorgen bij het opzetten/ uitvoeren van HACCP-studie voor uw producten, processen en diensten
- Begeleiding naar certificering
- Uitvoeren van interne en leveranciersaudits
- Leveranciersbeoordelingen & -audits Leveranciersbeheer
- Analyseren en opvolgen van de directierapportage of -beoordeling
- Food defense en voedselfraude-analyse
- Contextanalyse en stakeholdersanalyse
- Voedselveiligheidscultuurplan opstellen
- Trainingen en coaching
Een overzicht van belangrijke standaarden:
Kies de juiste Voedselveiligheidsnorm
De voedselveiligheidsnorm die het beste past, hangt af van verschillende factoren; zoals de grootte en complexiteit van uw organisatie, het type producten dat u produceert en de markten waarin u actief bent.
Er zijn verschillende voedselveiligheidsnormen beschikbaar, Zoals ISO22000, FSSC22000, IFS, BRCGS en HACCP.
Afhankelijk van de specifieke eisen en criteria is het belangrijk om norm te kiezen die het beste past bij uw organisatie en uw doelstellingen.
Welk schema is voor ons van toepassing?
Produceert u zelf levensmiddelen? | Produceert u levensmiddelen? Dan kunnen BRCGS Food, IFS Food, FSSC22000 of ISO22000 voor u van toepassing zijn. |
Transport & opslag? |
Als u levensmiddelen opslaat en/of vervoert, dan zijn BRCGS Storage & Distribution, IFS Logistics of FSSC22000 mogelijk van toepassing.
|
Handel (agent of broker), E-commerce, import en export? | BRCGS agents & brokers of IFS- brokers zijn voor u geschikt als uw activiteit het kopen en verkopen van levensmiddelen is. Recent is er ook een FSSC22000- schema beschikbaar voor Trading, Broker en E-commerce. De eisen voor FSSC22000 zijn neergelegd in ISO 22000 en de aanvullende eisen van FSSC, een specifieke PRP, is niet van toepassing. |
Verpakkingsmaterialen?
|
BRCGS Packaging, FSSC22000 of IFS PACsecure zijn mogelijke normen als u verpakkingsmaterialen produceert voor de voedingsmiddelenindustrie. |
Primaire landbouw?
|
GlobalG.A.P., GRASP, AH protocol, ISO22000, Planet Proof, Chain of Custody. |
Produceert u zelf levensmiddelen?
Produceert u levensmiddelen? Dan kunnen BRC Food, IFS Food, FSSC22000 of ISO22000 voor u van toepassing zijn.
Transport & opslag?
Als u levensmiddelen opslaat en/of vervoert, dan zijn BRC Storage & Distribution, IFS Logistics of FSSC22000 mogelijk van toepassing.
Handel (agent of broker), E-commerce, import en export?
BRC agents & brokers of IFS- brokers zijn voor u geschikt als uw activiteit het kopen en verkopen van levensmiddelen is. Recent is er ook een FSSC22000- schema beschikbaar voor Trading, Broker en E-commerce. De eisen voor FSSC22000 zijn neergelegd in ISO 22000 en de aanvullende eisen van FSSC, een specifieke PRP, is niet van toepassing.
Verpakkingsmaterialen?
BRC Packaging, FSSC22000 of IFS PACsecure zijn mogelijke normen als u verpakkingsmaterialen produceert voor de voedingsmiddelenindustrie.
Primaire landbouw?
GlobalG.A.P., GRASP, AH protocol, ISO22000, Planet Proof, Chain of Custody.
Wij hebben daarnaast de expertise in huis om te ondersteunen bij het implementeren en onderhouden van de verschillende managementsystemen op basis van de volgende standaarden en keurmerken.
ISO9001: Kwaliteitsmanagement
ISO22301: Business Continuity Management
ISO14001: Milieumanagement
ISO26000: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen