Normen en vakgebieden
HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een beheerssysteem voor de voedselveiligheid dat potentiële gevaren in het voedselproductieproces identificeert en beheerst. Het HACCP-systeem wordt veel gebruikt in…
BRCGS, Brand Reputation through Compliance Global Standards biedt een reeks normen, waaronder de BRCGS for Food Safety, die een kader biedt voor het beheer van voedselveiligheid en kwaliteit in de hele voedselvoorzieningsketen. Deze GFSI-erkende norm …
ISO22000 is een voedselveiligheidsnorm die van toepassing is op alle organisaties in de voedselketen, ongeacht de grootte of het type van de organisatie. De norm is gebaseerd op de ISO-normen voor kwaliteitsmanagement …
IFS staat voor International Featured Standards en is in Duitsland ontwikkeld. De IFS-normen, GFSI erkend, bestrijken een groot aantal gebieden, waaronder voedselveiligheid, productkwaliteit, sociale en milieuverantwoordelijkheid en beveiliging van …
FSSC22000 combineert het ISO 22000 frame voor het beheersen van voedselveiligheid met specifieke vereisten voor de levensmiddelenindustrie. De FSSC22000-certifcering is GFSI- erkend en is…
ISO 9001 is een wereldwijd erkende norm voor kwaliteitsbeheer. ISO 9001 is van toepassing op alle soorten organisaties, ongeacht hun omvang, bedrijfstak of sector. Het is gebaseerd op de beginselen van kwaliteitsbeheer, waaronder …