Advies

Advies

HACCP is een afkorting voor Hazard Analysis Critical Control Points, ofwel gevarenanalyse en kritische beheerspunten.Het is een voedselveiligheidssysteem.

Dat houdt in dat u als bedrijf wat voedsel verwerkt analyseert welke onderdelen in het productie- of bereidingsproces van voedsel bedreigingen voor de gezondheid kunnen vormen. De kritische beheerspunten worden vastgesteld en nauwkeurig gemonitord. HACCP voldoent aan de Codex Alimentarius maar niet aan de GFSI-eisen, daarvoor moet u FSSC 22000 gecertificeerd zijn.

Categorie:

IFS is eigenlijk de Europese tegenhanger van BRC. IFS is dus ook een norm voor voedselverwerkende bedrijven die leveren aan de retailsector. De eisen van IFS gaan verder dan de eisen van FSSC 22000.

Categorie:

FSSC 22000 is het bekende ISO 22000 maar dan aangevuld met extra eisen en maatregelen. Organisaties die vragen om deze certificering zijn lid van het Global Food Safety Initiative (GFSI). Als u daaraan levert kan deze norm interessant voor u zijn, voor anderen kan ISO 22000 al voldoende zijn.

Categorie:

BRC omvat de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector, inclusief eisen voor verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen.

BRC is de afkorting van British Retail Consortium.

Categorie:

Als u actief bent in de voedingsmiddelenindustrie dan moet u voldoen aan strenge voedselveiligheidseisen zoals vastgelegd in de Codex Alimentairus. Die codex is opgesteld door de Europese autoriteit is op het gebied van voedselveiligheid.

Als u ISO 22000-gecertificeerd bent toont u daarmee in heel Europa aan dat u aan deze eisen voldoet.

Categorie: